top of page

Hyväntekeväisyys

❤Hyväntekeväisyys ❤ ....vai hyvänteennäisyys?


Sanotaan, että hyväntekemistä on monenlaista ja tärkeimpänä kaiken taustalla on ajatus siitä, että omalla toiminnallaan saa toiselle kanssaihmiselle- tai eläimelle hyvän olon. Kyse ei ole rahan määrästä tai lahjoituksen arvosta, vaan epäitsekäs ajatus kaiken taustalla.

Epäitsekäs ajatus?

Lahjoittaessa tai auttaessa ainakin itse olen saanut kokea tähänastisen elämäni parhaimpia tunteita: onnea, iloa, vilpitöntä ihmisyyttä ja tärkeyttä, merkityksellisyyttä. On kai melko itsekästä tavoitella tietoisesti näitä tunteita toisen hädän tai vaikeuden kautta?

Kuitenkin olen kokenut vääräksi hehkuttaa, ja kannustaa muita tekemään kuin minä. Mikä itse tekopyhyys olen hehkuttaessani omaa hyvyyttäni ja hyviä tekojani muille? Nostan itseni jalustalle tehdessäni hyvää ja olen vähän muita kanssaeläjiä parempi ja ajattelevaisempi?

Hyväntekeväisyys on isompaa, kuin kuukausittainen tilisiirto järjestölle. Se on isompaa kuin miljoonien kertalahjoitus säätiölle. Hyväntekeväisyys on hymy tai ovenavaus, kaunis ajatus kiireen keskellä, sydämellinen toive toisen eduksi tai kenties ele jakaa omastaan, jotta muillakin olisi parempi olla.

"Sanalla "hyväntekeväisyys" on ylipaisunut ego. Se on kuitenkin vain silkkaa ihmisyyttä."

Minä en ole rahallisesti rikas, en edes hyvin toimeentuleva.

Mutta... minulla on ollut mahdollisuuksia tarjota vähävaraisille lapsiperheille yhteisiä elämyksiä ja tarjota upealle nuorelle vanha mekkoni, jotta hän saa kokea olonsa prinsessaksi Vanhojenpäivänä. Olen kokenut kunniana tarjota vaatteitani käyttöön ihmisille, joilla on oikea tarve ja saanut tarjota suklaakakkua suruun tuntemattomalle toisella puolella maailmaa.

Sanalla "hyväntekeväisyys" on ylipaisunut ego. Se on kuitenkin vain silkkaa ihmisyyttä.

Minulle se on tapa antaa takaisin kaikkea sitä apua, mitä olen osakseni saanut ja mistä olen niin suuresti sydämessäni kiitollinen.


"Sillä jokainen, joka apua saa, sitä joskus tajuu myös antaa"


#unelmaonnesta OH


bottom of page