top of page

"Heikosti tajuan mä elämisen taikaa"

Päivä päivältä ja koettelemus kerrallaan voin väittää tuntevani tätä maailmaa ja elämää aina himpun verran paremmin. Toki, mitä enemmän tietää tai luulee tietävänsä, sitä nöyremmin on todettava, että ei tiedä vielä mitään. Klassiset toteamukset siitä, että mikään ei ole varmaa paitsi epävarmuus, pitävät syystäkin paikkansa. Haluaisin itse vielä lisätä korostuskynällä kuluneisiin rimpsuihin ja elämänoppeihin sen, että me todella olemme täällä vain käymässä, lainassa.


Päiviä ei ole ennalta annettu tai luvattu ja jos olemme onnekkaita, saamme niitä monta. Vuonna 2019 leidit keskimäärin 30 874,58 päivää ja herrat 28 913,19 päivää. Noihin noin 30 000 päivään mahtuu paljon iloja ja suruja, mokia, morkkiksia, jippii-huutoja ja hetkiä, jolloin koko pallo lakkaa toviksi pyörimästä. 30 000 päivään uppoaa elämä. Kaikkine tapahtumineen. Yksin tänne tulemme ja yksin lähdemme, niin sanotaan. Mukaamme saamme kuitenkin päivistämme muistot.

Tämän hetken tallentamisesta kiitos Sami Turunen Photography (https://www.samiturunen.com/)


Minä ja sinä, rakas kanssakulkijani, olemme täällä kallisarvoisella, opettavaisella vierailulla tutkimassa, kuulemassa, nauttimassa. Olemme täällä tekemässä, rakastamassa, ymmärtämässä, kokemassa. Kaikki eivät pääse tälle eksklusiiviselle reissulle. Heti alussa tarkoin valikoidaan 50-150 miljoonasta siittiöstä kymmenen kovinta ja näistä minä ja sinä, me voitimme! Siittiökilvan voittajistakaan kaikki eivät saa päiviä pallon päällä ja osan matka kohti 30 000 päivää jää kesken.


Tätä taustaa peilaten, elämä on voitto ja juhla. Kuitenkin varmasti me molemmat tiedämme, että se ei aina siltä tunnu ja jokainen ei saa arvoisiaan juhlia.


Kun elämän kohtaa nöyryydellä ja kiitollisuudella, voi yllättyä päivittäin sydäntäpakahduttavalla tavalla. Ja kun katseen suuntaa niistä omista vatsaröllyköistä kohti suurempaa kuvaa, voi unohtaa ja antaa monen asian olla.


Rakas siskoni antoi minulle joskus synkimpinä hetkinäni kiitollisuuspäiväkirjan. Nyt pyrin ajattelemaan elämää kiitollisuuspäiväkirjana: jokaisena päivänä kirjoitan ja listaan kirjan sivuille asioita, ihmisiä, kauniita hetkiä, mistä olen kiitollinen.


Ja kas, elämä on kaunis ja sen sivut.. Ah, niin elämänmakuiset.


❤OH


bottom of page